My Digital Heritage

Organiseer uw digitale aanmeldingen

Organiseer uw digitale aanmeldingen

Het organiseren van je digitale logins is belangrijk in het digitale tijdperk, ons leven is verweven geraakt met het internet. We delen persoonlijke informatie, slaan herinneringen op en voeren verschillende activiteiten online uit. Maar als we nadenken over de langetermijnimplicaties van onze digitale aanwezigheid, is het essentieel om ons af te vragen wat er gebeurt met onze online accounts en lidmaatschappen nadat we zijn overleden. In dit artikel gaan we in op het belang van het verwijderen van lidmaatschappen en logins voor onze ondergang en bespreken we de rol van platforms zoals www.mydigitalheritage bij het waarborgen van internetveiligheid en het bewaren van onze digitale nalatenschap.

Organiseer uw digitale logins | Het dilemma van digitale nalatenschap

In het verleden had het concept van erfenis vooral betrekking op fysieke bezittingen en sentimentele kostbaarheden. Met de opkomst van het internet is onze digitale voetafdruk echter een integraal onderdeel van ons leven geworden, waardoor de vraag rijst hoe om te gaan met digitale bezittingen, sociale media-accounts en online abonnementen na de dood.

Risico’s van het onbeheerd achterlaten van digitale voetafdrukken

Het achterlaten van slapende accounts kan aanzienlijke risico’s met zich meebrengen voor ons digitale erfgoed en algehele internetveiligheid. Hier zijn een paar redenen waarom:

a. Identiteitsdiefstal: Slapende accounts met persoonlijke informatie, zoals e-mailadressen, geboortedata en zelfs creditcardgegevens, kunnen een aantrekkelijk doelwit zijn voor identiteitsdieven.

b. Onbevoegde toegang: Zonder de juiste maatregelen kunnen cybercriminelen toegang krijgen tot slapende accounts, wat kan leiden tot mogelijk misbruik van persoonlijke gegevens.

c. Emotioneel leed voor dierbaren: Voor rouwende familieleden kan het emotioneel verdrietig zijn om op de actieve online aanwezigheid van een overleden dierbare te stuiten. Het verwijderen of beheren van deze accounts wordt een extra last in een toch al uitdagende tijd.

Organiseer je digitale aanmeldingen | Het belang van het verwijderen van lidmaatschappen en aanmeldingen

Lidmaatschappen en aanmeldingen verwijderen voordat je overlijdt is om verschillende redenen cruciaal:

a. Privacy beschermen: Door onnodige online accounts te verwijderen, minimaliseren we het risico dat onze persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen. Dit verkleint de kans op identiteitsdiefstal en mogelijk misbruik van persoonlijke gegevens.

b. De last voor dierbaren verlichten: Rouwende familieleden worstelen vaak met het beheren van de digitale nalatenschap van een overledene. Door proactief lidmaatschappen en aanmeldingen te verwijderen, kunnen we hun emotionele leed verzachten en de overgang voor hen soepeler laten verlopen.

c. De distributie van activa stroomlijnen: Door lidmaatschappen en aanmeldingen te identificeren en te beëindigen, kunnen we zorgen voor een eerlijke verdeling van onze digitale activa, zoals online abonnementen en intellectueel eigendom.

Even voorstellen: www.mydigitalheritage

www.mydigitalheritage is een innovatief platform dat is ontworpen om de uitdagingen van digitale nalatenschap en internetbeveiliging aan te gaan. Het biedt een allesomvattende oplossing voor het beheren van je digitale voetafdruk, voor gemoedsrust en voor het bewaren van je online nalatenschap. De belangrijkste functies van het platform zijn onder andere:

a. Accountconsolidatie: www.mydigitalheritage stelt gebruikers in staat om hun verschillende online accounts te consolideren op één centrale locatie. Dit vereenvoudigt het beheren en verwijderen van accounts na overlijden.

b. Veilige gegevensopslag: Het platform biedt veilige opslag voor gevoelige informatie, zodat uw digitale activa worden beschermd en alleen toegankelijk zijn voor bevoegde personen.

c. Hulp bij het verwijderen van accounts: www.mydigitalheritage biedt begeleiding en ondersteuning bij het verwijderen van online accounts, het stroomlijnen van het proces voor uw dierbaren en het minimaliseren van het risico op ongeautoriseerde toegang.

Hoe uw digitale erfgoed te beveiligen

Volg deze stappen om de veiligheid van uw digitale erfgoed te garanderen:

a. Maak een inventaris op: Maak de balans op van je online accounts, lidmaatschappen en abonnementen. Maak een lijst van de platformen waarop je actief bent en evalueer hun belang.

b. Prioriteiten stellen en verwijderen: Beoordeel de noodzaak van elke account en bepaal welke moeten worden verwijderd of gedeactiveerd. Houd rekening met factoren zoals de hoeveelheid persoonlijke informatie die wordt gedeeld, financiële implicaties en sentimentele waarde.

c. Communiceer je wensen: Informeer je dierbaren over je intenties met betrekking tot je digitale nalatenschap.

Organiseer uw digitale aanmeldingen

Vragen die worden opgelost voor je nabestaanden met ons Mijn Digitaal Erfgoed abonnement;

  • Hoe kunnen ze mijn sociale media verwijderen nadat ik ben overleden?
  • Hoe kunnen ze me uitschrijven van websites nadat ik ben overleden
  • Hoe kan ik er zeker van zijn dat ze toegang hebben tot mijn financiële gegevens na mijn overlijden?
  • Hoe krijgen ze toegang tot mijn wachtwoorden in mijn erfgoed?
  • Hoe kunnen ze mijn digitale lidmaatschappen verwijderen

Dit is een volledig geïnstalleerd pakket, je hoeft geen vaardigheden te hebben!

My Digital Heritage Full Service verlost je nabestaanden van de enorme rompslomp na je dood. Dit betreft je bankrekeningen, webabonnementen, lidmaatschappen, e-mailaccounts en social media accounts of andere digitale informatie. Over het algemeen kan het mensen jaren kosten om grote organisaties te bereiken, zoals hieronder wordt vermeld. Bedrijven zoals Google, Microsoft en Social Media zijn hier een voorbeeld van. Foto’s en informatie van de overledene worden jarenlang gepubliceerd. Of mensen zien nog steeds jaarlijkse felicitaties aan de overledene op sociale media. Dit kan pijnlijk zijn voor de nabestaanden.

Wij van My Digital Heritage helpen deze enorme nazorg te verlichten en je digitale logins te organiseren. Na aankoop van My Digital Heritage zal een van onze medewerkers je helpen bij het installeren en activeren van de service. Met zorg nemen ze de tijd die nodig is om al je relevante gegevens in het systeem te implementeren.

Het invoeren van Mijn Digitaal Erfgoed kan enkele uren duren. Zorg er daarom voor dat je genoeg tijd hebt wanneer je de afspraak maakt.

Als je nog geen testament hebt, kunnen we je in contact brengen met lokale notarissen die online een interessant aanbod hebben. Dit zijn moderne voordelige online notarissen, maar je kunt er natuurlijk altijd een bij jou in de buurt kiezen.

Voor de Nederlandse markt kunnen we https://www.nunotariaat.nl/ aanbieden.

Om overal in Europa een notaris te vinden https://www.notaries-directory.eu/

Als je vragen hebt over deze service op deze pagina, kun je ons hier een e-mail sturen.

Al onze diensten voldoen aan de GDPR privacyregels.

Laat een reactie achter

Winkelwagen